Pieter Smagge

Inspiratiebronnen ►

Eigenlijk ben ik al mijn hele leven bezig met grafische vormgeving, maar in 2014 besloot ik het eindelijk weer serieus te nemen. Kon mijn creativiteit het aan om zelf alle te versturen felicitatiekaarten zelf te produceren? (Sorry, AKO.)
Het lukte om vrienden, kennissen en de grote familie van mijn vriendin van geslaagde goede wensen te voorzien.

Kaartjes
Daarnaast verstuurde ik in 2014 maandkaartjes. In 2015 schakelde ik een tandje terug, van maand­kaartjes naar seizoens­­kaartjes. Voor de teksten waardoor de kaartjes zijn geïnspireerd val ik regel­matig terug op dichters (van Rilke, Bloem en Hopkins tot Ester Naomi Perquin en Ivo de Wijs) en op de pen van mijn vriendin, Corrie van Os.

Posters
In 2018 kreeg ik de kans om maandelijks de poster voor Creative Mornings Utrecht te maken; de poster wijst de bezoeker waar de bijeenkomst wordt gehouden, en hangt dus maar even te pronken. Even goed zitten er diverse bij waar ik erg tevreden over ben — ook al zijn ze heel wat platter dan mijn soms nogal ruimtelijke kaartjes.

Drukwerk en unica
Letters tekenen deed ik al vóór mijn jaar bij Academie Minerva te Groningen, kalligraferen pikte ik daar op. Intussen heb ik me bekwaamd in programma’s als Photoshop en InDesign, zodat mijn werk (visitekaartje, invitatie of boekwerk) in het juiste formaat naar de drukker kan. Maar naast drukwerk maak ik ook graag unica zoals een oorkonde of gegraveerd glas.

Sommige mensen vinden mijn werk nogal plastisch
(je vouwt het uit tot een toren of een poster, het is een doosje, een toetertje is bijgevoegd)
maar zo ver als hierboven ga ik niet vaak (past ook niet in de brievenbus)

Daarbuiten
Behalve van letters en grafische vormgeving houd ik van muziek: klassiek, jazz, eigenlijk alle persoonlijke muziek waar je de componist of de uitvoerende in kunt horen.
En elk jaar ga ik een week naar Buitenkunst voor een workshop waarin ik kan zingen of (typo)grafisch word uitgedaagd, en waar ik steeds weer mag genieten van de kunst van anderen.
O ja, en vanaf 1990 heb ik gewerkt als developer, de meeste tijd in Visual Basic en SQL Server (na 15 jaar bij Motozoom werk ik nu bij SalesManager), dus wat bijkomend (database-)programmeerwerk is geen probleem.


Klanten

–:–:–

Manon Postma

–:–:–

-o-o-o--o-o-o-

==***==

Arine van Neutegem

==***==

~~+~~
Verrijzenis­gemeenschap Maarssenbroek
~~+~~