Buitenkunst: Inleiding

Krabbels on site

In 2014 was ik begonnen met mijn ochtend­krabbels, die ik online plaatste op mijn eigen website. Toen we dat jaar voor de veer­tiende keer naar Buitenkunst gingen (een speciaal­week rond Jacques Brel), besloot ik mijn schrijfsels ook fysiek te posten.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is c20140817opgepept.jpg
Ochtendkrabbel BB175
17 augustus 2014
vrij naar Arthur Schmidt

De eerste Buiten­kunst­krabbel hing ik zondag­ochtend op de administratie-container. Hij werd helaas vrij snel weer verwijderd, want je mag daar niets ophangen. (Ik hoop dat iemand hem nog thuis heeft liggen.) Voor de andere posts koos ik verstandiger plaatsen zoals in en aan een toilet­gebouw, of op de buiten­wand van een theater­tent.

Typografie

Toen verscheen daar in 2016 Sarah Charalambides aan het creatieve firmament, met een speciaalweek „Experimentele Typografie”.

Die kans kon ik natuurlijk niet laten schieten, en de week overtrof al mijn verwachtingen. Ook de jaren erna gaf deze grafisch vormgeefster en kunstfilosofe workshops die mijn letterliefde en ontwerpplezier zowel voedden als uitdaagden.

Behalve ontzettend leuke mensen heb je bij Buitenkunst ruimte en materiaal waar je thuis alleen van kunt dromen, zoals je in de volgende afleveringen zult zien.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: