Experimentele Typografie (2016)

Ontwerp één letter, en nog wat

The Joyful Typographer
fineliner op de achterkant van een oude kopie

Toen we op de eerste dag één letter mochten ontwerpen, was ik meteen in de zevende hemel, zo lekker ging het met mijn humanistische g-tje.* Vandaar dat ik ook buiten de workshop mijn vreugde niet kon inhouden, met bovenstaand resultaat.

* The Joyful Typographer hierboven bevat ook een voorbeeld van de humanistische g.

Ontwerp een alfabet

Op advies van mede-deelnemer Maris hield ik op met priegelen op een A5-je, en ging ik met pastelkrijt vormen schetsen op grote vellen krantenpapier. Het eindresultaat ontstond bijna per ongeluk toen ik een grote rol papier in mijn handen kreeg.

Ik vulde een strook van pakweg 20 meter lang met de uiteenzetting van het Dagabet (met drie g-klanken waaronder twee zuidnederlandse zachte g‘s) …

… en een voorbeeld („Brabant met een zachte gee”), gevolgd door de leuze:

„Het alfabet is de belangrijkste uitvinding van de mens”


ook gepubliceerd op 1 september 2019: Huwelijksinvitatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d