Papierkast (2)

Zaterdag 1 februari om een uur of één stonden Hanny Migchelbrink en Juul Baller met een rood Bo-Rent-busje voor de deur. Tijdens de koffie konden we even bijpraten, maar daarna moesten we aan het werk: alles uitladen en naar boven. En ja, het grootste stuk, de boekenkast, paste door het trapgat. Corrie stond klaar om foto’s te maken, zodat je kunt zien dat ik óók nog iets heb gedaan. Omdat Hanny de ladengeleiders al in Groningen had gemonteerd, was het een fluitje van een cent om alles te monteren. Jaja, behalve.

Want wat was er toch met die deuren? Rechts klemden ze een beetje, en ze vielen ook niet vlak dicht in de kast. De vloer bleek niet vlak te zijn – o, ja, dat was ook zo, toen Robert deze kamer in 1999 in gebruik nam, bleven knikkers ook niet vanzelf liggen. Je ziet het niet in de diavoorstelling hieronder, maar onder één hoek van de kast zit een blokje hout van 11 mm.

Toen we aan tafel gingen stond de hele kast, maar na het eten hebben we toch nog wat gewerkt om het helemaal goed te krijgen. Alleen de knoppen van de onderste laden en de schappen aan de zijkant moesten toen nog: de knoppen waren onderweg uit Engeland, en de plaats van de schappen moest ik nog bepalen.

Vorige week werden de knoppen bezorgd.

Deze week heb ik passende schroeven en het juiste boortje gekocht.

Sinds vrijdag zitten de zijschappen er op.

De kast ziet er nu uit zoals het moet:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: