Opdracht Kerstkaart 2020

Medio 2020 kreeg ik de opdracht een kerst- en nieuwjaarskaart te ontwerpen. Mijn broer (want die was de opdrachtgever) had de tekst al klaar, en of ik daar iets van kon maken. Eind september (tussen de twee coronagolven) waren we een weekend in Den Bosch, en hadden we ook de tijd om wat ideeën heen en weer te gooien. Het thema van naderbij willen komen maar afstand moeten houden hield iedereen dit jaar wel bezig, en dat zat ook in Edmonds tekst. In eerste instantie kwamen we op een kussend boertje en boerinnetje, zoals zo populair op blauw-witte tegeltjes. Die moesten bij het openen van de kaart naar elkaar toe bewegen, of zoiets.

De constructie was even puzzelen, maar uiteindelijk werd het een kaart die je niet open, maar gedeeltelijk dicht vouwt.

Zoals je hierboven ziet, werden de figuurtjes op de kaart uiteindelijk geen boertje en boerinnetje, en vonden we een kus „in tijden van corona” iets te nabij. Mijn voorstel (rond begin november), een goth-meisje en een heertje die elkaar een fist bump geven, viel in goede aarde. Begin december voltooide ik het ontwerp en produceerde ik de definitieve wenskaart.

1 gedachte over “Opdracht Kerstkaart 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: