Project Zomerzon

Toen ik in Mei een gedicht van Toon Hermans tegenkwam, waren de beginregels („Er moeten mensen zijn die zonnen aansteken / Voordat de wereld verregent”) de aanleiding voor het zomerkaartje van 2021.

Het beeld van een mannetje met een lange, lange ladder drong zich op, en daaruit – en uit een bericht van Sanne Bloem – ontstond het idee voor een stripboekje dat op verschillende manieren open gaat.

Het was een idee waar ik wel wat tegenaan zat te hikken: als lettergek moest ik opeens iets figuratiefs gaan maken! Begin juni vermande ik me eindelijk, en op een warme zaterdag ging ik aan de gang met papier, mes, verf, schaar en lijm.

Uiteindelijk waren er twee weekends voor nodig om het origineel te maken, op pagina’s van 21 bij 21 cm. Corrie had gewaarschuwd dat we ons wat de oplage betreft moesten inhouden, dus waren er (na inscannen, digitale montage en printen op kleiner formaat) slechts twee avonden nodig voor de productie van de 46 boekjes.

Dit is het begin van een langer gedicht van Toon, volgens zijn zoon Maurice zijn mooiste. Hier draagt Toon het zelf voor.

Reacties

Theo 16 juli 12:14 · e-mail
Dank.
Erg leuk.
Ik houd sowieso van leporello’s en dan ook nog eentje met een verticale variant (nooit eerder gezien) en de vormgeving sluit perfect aan op het verrassende gedicht.
Mooie combinatie van visueel en tekst, mooi gedaan. Complimenten.
T

Sarah 30 juli om 10:05 · WhatsApp
Pieter! Eindelijk je fantastische kaartje mogen ontvouwen, wat een prachtig exemplaar voor de collectie. Hele fijne boodschap ook, dank!!! Ik neem n mee naar buitenkunst voor in de caravan 🙂

Ella van Osnabrugge 30 juli om 13:31 · facebook
Vorige week kregen we weer zo’n geweldig kaartje van Pieter Smagge binnen. Kijk mee op het filmpje. Dankjewel, Pieter en Corrie.

Kaartjesontwerp of -abonnement voor jezelf of voor een ander?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *