Anna (2019)

Nu, met de coronacrisis – of covid-19-pandemie, of hoe je deze nare en rare (maar ook ongelofelijk interessante) periode ook wilt noemen – gaat veel wat we gewend waren niet door: Pinkpop, Oerol, Festival Oude Muziek, vergeet het maar even. Maar Buitenkunst (op anderhalve meter en met presentaties voor maximaal 64 personen) gaat gelukkig wel door, want er gebeuren zo veel bijzondere dingen dankzij de vele bijzondere mensen die je daar tegenkomt.

Terwijl ik hoopvol vooruit zie, blik ik nu even terug naar eerdere jaren, waarin ik heerlijk anderen mocht bewonderen. Hieronder het spel „Oblivion” van Anna (geïnspireerd door John Baldassari, René Magritte, Cy Twombly en het spel Memory). Op elk kaartje staan een woord en een afbeelding die niets met elkaar te maken hebben. Elk woord komt op twee kaartjes voor, en elk plaatje ook, net als bij Memory, maar bij hetzelfde plaatje staat niet beide keren hetzelfde woord . Ook de spelregels zijn wat absurdistisch, of surrealistisch zo je wilt.

Beeldschoon uitgewerkt, inclusief het kaartjesdoosje – en wat een werk zat er in! Zelf heeft ze er op Instagram een history over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d