Toet!

2020: een zomer waarvan we extra moeten genieten (op anderhalve meter als het kan). Het leek me leuk om in het zomerkaartje een verrassing in te bouwen. De zomerwens zelf te laten toeteren was wat veel gevraagd, maar een roltong eruit te laten vallen moest wel kunnen, vandaar de eerste uitbundige proefmodellen.

ToeOET!

Deze liftkoker paste in een bankenvelop, heel fijn, maar was misschien (?) te veel werk voor een grote oplage. Bovendien was het ding te zwaar: er waren twee postzegels nodig. De tweede versie had dus geen lift, maar was een lucifersdoos met een gat in het laadje. Inmiddels had ik een tweede tekst geschreven, speciaal voor mensen die geen kinderen hebben en wel van haiku’s houden.

Het werd nu tijd om te kijken of de doosjes de behandeling door postnl zouden doorstaan. Dat zou vast wel lukken, het binnendoosje was immers van stevig karton gemaakt!

Niet dus. Het zwarte doosje kwam verkreukeld uit de envelop. Gelukkig bedacht ik toen dat je zo’n doosje wel met piepschuim kunt verstevigen. Hup, naar Pipoos voor piep(!)schuim plaatjes en …

… dat mocht ook niet baten.

Uiteindelijk is het een (voor mijn doen) supersimpel ding geworden, weliswaar in een oplage van ca 80 (het leek wel kerstmis!), in twee versies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: