Ingewikkelde Kerst

En ik had nog wel mijn ontwerp vereenvoudigd… De eerste versie (zonder verhaal) was echt te ingewikkeld geweest, gebaseerd op het openingsscherm van manofletters:

Zo’n kaart was echt niet meer fatsoenlijk open en dicht te vouwen geweest, dat zag ik ook wel. Bovendien zou Corrie een verhaal(tje) schrijven, en dan moest ze er rekening mee houden dat de flapjes niet in een vaste volgorde zouden worden opengeklapt. Wel interessant, verschillende verhaallijnen naast elkaar, maar toch net iets te ingewikkeld om in zo’n korte tijd te produceren.

We hebben het kerstkaartje dus beperkt tot negen „paneeltjes” die je gemakkelijk kunt openvouwen. Alleen, nu viel het dichtvouwen weer tegen. Er was in het verleden wel vaker lastig knutselwerk bij onze vrienden op de mat gevallen, en dit kaartje lag duidelijk ook niet voor de hand. Sommigen verwachtten zelfs dat er een kubus van moest worden gevouwen. Helemaal geen gekke gedachte, maar dat was dus niet zo. Voor al deze wanhopigen (en dat met de Kerst!) hebben we een dichtvouwfilmpje gemaakt.

Uit Friesland kwam trouwens een mooie kerstkaart met een zorgvuldig uitgekozen gedicht, dat een antwoord leek te zijn op mijn kwelderkaart. Dank jullie wel, Harmen en Annemarie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *