(Niet) Opgelost

Sanne Bloem deed mee aan een creatieve challenge, en bood er van de weeromstuit ook zelf een aan. Dus deed ik nu ook mee aan een creatieve challenge (warempel: kunst buiten Buitenkunst). In de week van 16 tot 22 januari mochten we elke dag oplossen. Nu die week voorbij is, kan ik je vertellen dat het leuk was, maar bepaald niet mee viel. Dat kwam niet door Sanne, maar door mijn werk – ik verdien mijn brood als programmeur, of zo je wilt: software developer. Op mijn werk, dus, was het een behoorlijk frustrerende week, met hackdagen waarop mijn oplospogingen op niets uitliepen. Nou fijn, zul je zeggen, dan gaat het bij Sannes opdrachten dus wel lukken, en als het niet lukt is het dáár tenminste geen probleem, maar ik was ’s avonds behoorlijk leeg, en het resultaat was dus matig bevredigend. Gelukkig was ik zaterdag weer zodanig bijgekomen dat ik de opdracht van vrijdag kon aanpakken, en ook al is Corrie de huisauteur, een verhaaltje schrijven bleek ik ook wel te kunnen.

De opdracht van dag 6 greep terug op dag 1, toen we een woordwolk moesten maken. Sanne bood op de vrijdag een tweede woordwolk aan, en een pagina met getallen. De opdracht was: prik uit de getalwolk een getal, prik uit elk van de twee woordenwolken een woord, en maak met de twee geprikte woorden een kort vreemd verhaal dat bestaat uit het geprikte aantal zinnen. Herhaal zolang je niet klaar bent.

Bij mij kwam er bijvoorbeeld uit:
– billen, durf, 2
– boen, kiezen, 4
– schone lakens, klopt het wel, 2
– achteruitgang, beren op de weg, 10
De laatste combinatie leverde het verhaligste resultaat op, dus bij dezen! Heel fijn dat het een vreemd verhaal moest worden, voor fel realisme moet je bij mij niet aankomen. Ik kon het niet nalaten nog even met de vormgeving te spelen.

Dank je wel, Sanne!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: